Νέα
  • ΓΔ: 910.34 +0.25%
  • Τζίρος: 41,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πρωταθλητές στη φορολογία ακινήτων Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο

Σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο το μεγαλύτερο χαράτσι παγκοσμίως στα ακίνητα / Πηγή: Unslpash
Σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο το μεγαλύτερο χαράτσι παγκοσμίως στα ακίνητα / Πηγή: Unslpash

Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζονται μια φορολογική πρωτιά, καθώς σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ, εφαρμόζουν την πιο βαριά φορολογία ακινήτων στον κόσμο. 

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά της Γαλλίας, η οποία πέρυσι μοιραζόταν τη θέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.  

Το 2018, οι φόροι κληρονομίας αντιπροσώπευαν το 4,1% του γαλλικού εθνικού πλούτου έναντι 4,4% το 2017. Ένα μερίδιο διπλάσιο από αυτόν του διεθνούς μέσου όρου (1,9%). Ωστόσο, ενώ οι ΗΠΑ μείωσαν δραστικά τον φόρο κληρονομιάς στο 3% από 4,4 του ΑΕΠ, η Γαλλία δεν έκανε και πολλά. Το 2018, τα έσοδα από τους φόρους κληρονομιάς του γαλλικού κράτους ανήλθαν στο 4,1% του γαλλικού εθνικού πλούτου έναντι 4,4% το 2017. Και σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ το 2019 θα ανέλθουν στο 4%. Πρόκειται για ένα μερίδιο σχεδόν διπλάσιο από αυτού του μέσου όρου παγκοσμίως (1,9%).  

Ωστόσο, αν και με μια πρώτη ανάγνωση η βαριά φορολογία των ακινήτων δεν θεωρείται προωθητική για την ανάπτυξη, ο ΟΟΣΑ δεν τη θεωρεί απαραιτήτως κακό νέο για την οικονομία. «Η φορολογία του ακίνητου πλούτου είναι η λιγότερο επιβλαβής μορφή φορολόγησης για την οικονομία σε σύγκριση με τους φόρους στην κατανάλωση, τον φόρο εισοδήματος ή τον εταιρικό φόρο» εξηγεί η οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Σάρα Πέρετ. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ