Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ισπανία: Εκτίναξη του πληθωρισμού στο 5,6% τον Νοέμβριο - Αρνητικό ρεκόρ 30ετίας

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Το ένα αρνητικό μετά το άλλο σπάει ο πληθωρισμός στην Ισπανία καθώς τον Νοέμβριο κλείνει στο 5,6% αυξημένος από 5,4% τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή εκτινάχθηκε στο 5,6%, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 1992 με το ηλεκτρικό ρεύμα να έχει αυξηθεί κατά 62,8% και το κόστος των καυσίμων να είναι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 χρόνων στο 28,6%.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο εναρμονισμένος δείκτης, που συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέβηκε πολύ, αντιστοιχιζόμενος με τη μέση πρόβλεψη ενώ ο δομικός πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 1,7%,  ήτοι το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2013.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός αποτελεί νέο τεστ για το αν οι ανατιμήσεις στη ζώνη του ευρώ θα είναι προσωρινές, κάτι που είναι πιθανό, όπως επισήμανε τη Δευτέρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας Πάμπλο Ερνάντεθ ντε Κος. Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποίησε για οποιαδήποτε πρόωρη απόσυρση νομισματικών μέτρων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ