Νέα
  • ΓΔ: 894.79 +0.05%
  • Τζίρος: 17,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΝΤ: Υποβάθμισε την ανάπτυξη της Ισπανικής οικονομίας στο 4,6%

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ισπανίας το 2021 αλλά και το 2022, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επικαλούμενο την παρατεταμένη επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού στους κλάδους της οικονομίας που απαιτούν ανθρώπινη επαφή, αλλά και στα επίμονα προβλήματα στον εφοδιασμό.

Το ΔΝΤ αναμένει τώρα ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί 4,6% το 2021, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 5,7%, και 5,8% το 2022 έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 6,4%.  Το 2020 το ισπανικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 10,8%

Τα νέα στοιχεία είναι αντίστοιχα των εκτιμήσεων της Κομισιόν και της Τράπεζας της Ισπανίας, αλλά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 6,5% αυτό το έτος.

Η ισπανική οικονομική δραστηριότητα δεν αναμένεται να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα πριν από τα τέλη του 2022 ή τις αρχές του 2023, τόνισε το Ταμείο.

Ενώ το Ταμείο υποστηρίζει τα τρέχοντα μέτρα τόνωσης της οικονομίας και τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις, προειδοποεί ότι η δημοσιονομική ανισορροπία θα πρέπει να αντιστραφεί μεσοπρόθεσμα.

"Η Ισπανία πρέπει να μειώσει τα επίπεδα χρέους της, σε πιο υγιή επίπεδα, και να δημιουργήσει χώρο ώστε να απαντήσει σε μελλοντικές κρίσεις», τόνισε το ΔΝΤ, υποδηλώνοντας ότι το 2023 είναι η ώρα για την έναρξη της δημοσιονομικής ενοποίησης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ