Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: H πρόταση εξαγοράς του Τwitter «βύθισε» την μετοχή της Tesla - Το plan B

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Μπορεί η μετοχή του Τwitter να κάνουν ράλι 27% μετά την πρόταση εξαγοράς του Ελον Μασκ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις μετοχές της Tesla, που «γκρεμίζονται» λόγω της ανησυχίας των επενδυτών ότι μπορεί να πουλήσει για να χρηματοδοτήσει τη νέα επιχειρηματική του κίνηση.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχωρούσε κατά 3,5% και συνολικά από τις 4 Απριλίου, όταν ο Μασκ ανακοίνωσε ότι απέκτησε μερίδιο 9,13% στο Τwitter, η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά περίπου 14%.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, αναλυτές της Wells Fargo δήλωσαν ότι η περίπτωση της Twitter ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στον Μασκ: «Εάν η συμφωνία επιτύχει, υπάρχουν δύο ανησυχίες για τους επενδυτές της Tesla. Πρώτον, η Tesla αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα αρχικά στάδια επιτάχυνσης της παραγωγής δύο εργοστασίων, στο Όσιν και το Βερολίνο, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα διπλασιάσουν την παγκόσμια παραγωγή. Η διαχείριση της Twitter ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση για έναν CEO που έχει πολλά στο κεφάλι του. Δεύτερον, οι όροι χρηματοδότησης της εξαγοράς είναι ασαφείς. Τα περισσότερα ρευστοποιημένα περιουσακά στοιχεία του Μασκ θα είναι οι μετοχές της Tesla αξίας 170 δισ. δολάρια».

«Συνεπώς, θα είναι ριψοκίνδυνο εάν αποφασίσει να πουλήσει περισσότερες μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, που θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στην μετοχή».

H πρόταση και το plan B

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ υπέβαλε πρόταση για εξαγορά της Twitter έναντι 54,2 δολαρίων ανά μετοχή ή 41,39 δισ. δολαρίων για ολόκληρη την εταιρεία.

Ωστόσο όπως δήλωσε την Πέμπτη σε συνέδριο στο Βανκούβερ, δεν είναι σίγουρος ότι θα καταφέρει τελικά να αγοράσει το Twitter. Εξήγησε ότι «δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η οικονομική πτυχή» του ζητήματος. «Δεν είναι ένας τρόπος για να βγάλω χρήματα. Η αίσθηση που έχω είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια δημόσια πλατφόρμα για την οποία υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη και είναι συμπεριληπτική» σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει «Plan B» σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η τρέχουσα προσφορά του, ο Μασκ απάντηση ότι «υπάρχει».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ