Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πολωνία: Θα βοηθήσει την Γερμανία να σταματήσει να χρησιμοποιεί ρωσικό πετρέλαιο

Η Πολωνία είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Γερμανία να αποκοπεί από την ανάγκη χρήσης ρωσικού πετρελαίου, δήλωσε σήμερα η Πολωνέζα υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος Άννα Μόσκβα, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι ένα εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να τεθεί σε ισχύ πριν από το τέλος του έτους.

Η Βαρσοβία τάσσεται υπέρ της λήψης σκληρών μέτρων κατά της Ρωσίας, αλλά με πολλές χώρες της ΕΕ να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη Μόσχα για τις ενεργειακές τους ανάγκες, το μπλοκ εμφανίζεται διχασμένο για τον τρόπο επιβολής κυρώσεων.

«Ως Πολωνία, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις φιλοδοξίες της Γερμανίας για “απορωσοποίηση” με το διυλιστήριό μας στο Γκντανσκ», δήλωσε η Μόσκβα. «Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η τελευταία φωνή που θα... μπλοκάρει αυτές τις κυρώσεις στο πετρέλαιο».

Η Ρωσία διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, αφού αυτές οι χώρες αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα της Μόσχας να πληρώσουν σε ρούβλια.

Η Μόσκα έχει δηλώσει προηγουμένως ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ που αντιστέκονται στην επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στις εισαγωγές φυσικού αερίου από την Ρωσία είναι η Αυστρία, η Γερμανία και η Ουγγαρία και ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ θα πρέπει να τιμωρήσει τις χώρες που χρησιμοποιούν ρούβλια για να πληρώσουν για ρωσικό αέριο.

Η Πολωνέζα υπουργός συμπλήρωσε ότι η Βαρσοβία επιθυμεί οι Βρυξέλλες να ορίσουν μια σαφή ημερομηνία λήξης για το πότε τα κράτη μέλη θα πρέπει να σταματήσουν την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου

«Θέλουμε αυτό το πακέτο (κυρώσεων) να περιλαμβάνει μια πολύ συγκεκριμένη και σαφή ημερομηνία και απαίτηση για όλες τις χώρες... ότι θα πρέπει να είναι ένα πλήρες πακέτο χωρίς κενά».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ