Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ινδία: Οικονομικό πακέτο 26 δισ. δολαρίων για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό

Περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια ρουπίες (26 δισ. δολάρια) αναμένεται να δαπανήσει η Ινδία το 2022/23 για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και να καλύψει τις ανάγκες που έχουν προκύψει στους καταναλωτές από την αύξηση των τιμών στην ενέργεια.

Οπως αναφέρει το Reuters, τα νέα μέτρα θα είναι διπλάσια από το πλήγμα των 1 τρισ. ρουπιών που θα μπορούσαν να δεχθούν τα κρατικά έσοδα από τις μειώσεις φόρων στη βενζίνη και το ντίζελ που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών το Σάββατο, είπαν και οι δύο αξιωματούχοι.

"Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στη μείωση του πληθωρισμού. Ο αντίκτυπος της κρίσης στην Ουκρανία ήταν χειρότερος από τη φαντασία όλων μας", δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα χρειαστούν άλλα 500 δισ. ινδικές ρουπίες σε επιπλέον κεφάλαια για την επιδότηση των λιπασμάτων, από την τρέχουσα εκτίμηση των 2,15 τρισ. ρουπίων, δήλωσαν οι δύο αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να πραγματοποιήσει έναν ακόμη γύρο φορολογικών περικοπών στη βενζίνη και το ντίζελ, εάν το αργό πετρέλαιο συνεχίσει να αυξάνεται, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ένα πρόσθετο πλήγμα 1 με 1,5 τρισ. ρουπίες στο οικονομικό έτος 2022/23 που ξεκίνησε την 1η Απριλίου, δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να δανειστεί πρόσθετα ποσά από την αγορά για να χρηματοδοτήσει αυτά τα μέτρα και αυτό θα μπορούσε να σημάνει απόκλιση από τον στόχο της για έλλειμμα 6,4% του ΑΕΠ για το 2022-23.

Η ινδική κυβέρνηση σχεδιάζει να δανειστεί το ποσό ρεκόρ των 14,31 τρισ. ρουπιών κατά το τρέχον οικονομικό έτος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του προϋπολογισμού που έγιναν τον Φεβρουάριο.

Ο δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο πρόσθετος δανεισμός δεν θα επηρεάσει τον προγραμματισμένο δανεισμό του Απριλίου-Σεπτεμβρίου ύψους 8,45 τρισ. ρουπιών και μπορεί να πραγματοποιηθεί την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2023.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ