Νέα
  • ΓΔ: 794.56 -1.38%
  • Τζίρος: 22,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Νέα αύξηση στα 113 δολάρια το βαρέλι - Τι οδηγεί το ανοδικό ράλι

Νέα άνοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου σήμερα καθώς ξεπερνά τα 113 δολάρια το βαρέλι, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent να διαμορφώνονται  72 σεντς υψηλότερα, νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 53 σεντς, ή 0,48%, στα 110,81 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου δεν δείχνουν σημάδια αποκλιμάκωσης καθώς η ζήτηση παραμένει σταθερά υψηλή και η παραγωγή περιορίζεται λόγω της Ρωσίας ενώ οι αναλυτές εκτιμούν οτι όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι η ζήτηση θα αυξηθεί περεταίρω συμπαρασύροντας και τις τιμές του πετρελαίου.

Η εξασθένηση του δολαρίου είναι ένας ακόμη παράγοντας αύξησης της τιμής τους πετρελαίου, καθώς καθίσταται φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Στον αντίποδα, η πρόθεση της Κίνας να αντιμετωπίσει την πανδημία με lockdown, ακόμη και μετά την μερική άρση του στη Σαγκάη την 1η Ιουνίου, ίσως οδηγήσει σε μικρή υποχώρηση της τιμής σε συνδυασμό με το γεγονός οτι η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά εμπόδια στο να επιβάλλει ολοκληρωτικό εμπάργκο στις εισσαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ