Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέλαιο: 62 εκατ. βαρέλια ρωσικού αργού εγκλωβισμένα στις θάλασσες αναζητούν αγοραστές

Την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο με τον κίνδυνο να υπάρξουν ακόμη και ελλείψεις στην ευρωπαϊκή αγορά, περισσότερα από 62 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού αργού πετρελαίου βρίσκονται εγκλωβισμένα σε πλοία «αποθήκες» στη μέση των ωκεανών, αναζητώντας αγοραστές.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών αναλύσεων Vortexa, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ρωσικού αργού που βρίσκεται εν πλω μετά την απαγόρευση από τις ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες να εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο.

Κι ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει κι αυτή το εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου πολλές χώρες στρέφονται πλέον στο LNG με αποτέλεσμα ο όγκος του αργού πετρελαίου Ural που συσσωρεύεται σε πλοία να είναι τριπλάσιος από πριν την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.  

Στοιχεία της Vortexa, εκτιμούν ότι οι ρωσικές θαλάσσιες εξαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν στα 6,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Μάιο, μειωμένες κατά περίπου 15% από 7,9 bpd τον Φεβρουάριο.

«Το 15% αυτών των πλοίων δεν έχουν αυτή τη στιγμή ξεκάθαρο προορισμό, ποσοστό ασύλληπτα υψηλό» εκτιμά ο αναλυτής Clay Seigle.

Τα περισσότερα βαρέλια ρωσικού αργού πετρελαίου κατευθύνθηκαν προς την Ασία, κυρίως την Ινδία και την Κίνα, οι εισαγωγές της οποία θα φτάσουν τα 11 εκατ. βαρέλια ρωσικού πετρελαίου την ημέρα τον Μάιο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ