Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κρυπτονομίσματα: Οδηγούνται σε εξαφάνιση από την αγορά - Ποια και γιατί θα επιβιώσουν

Το κινεζικό γουάν αποκτά ψηφιακή υπόσταση
Πηγή: Pixabay

Τα ξέφρενα ανοδικά ράλι των κρυπτονομισμάτων έχουν δημιουργήσει τεράστιες περιουσίες σε εκείνους που πήραν το ρίσκο να επενδύσουν σε αυτά. Όμως, μετά το άλμα έρχεται η πτώση με οικονομικούς αναλυτές να προειδοποιούν για κατάρρευση χιλιάδων κρυπτονομισμάτων και τη συρρίκνωση της αγοράς μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας στο CNBC, υποστήριξαν ότι χιλιάδες από τα 19.000 κρυπτονομίσματα και δεκάδες πλατφόρμες blockchain που υπάρχουν θα εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια με το Bitcoin και το Ethereum, να είναι από τα μόνα που θα διασωθούν.

Η πρόσφατη κατάρρευση του λεγόμενου αλγοριθμικού stabelcoin terraUSD και του σχετικού ψηφιακού συμβολικού luna, που προκάλεσε σοκ στην αγορά, έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στα χιλιάδες κρυπτονομίσματα που υπάρχουν και στην πιθανότητα να επιβιώσουν όλα.

«Ένα από τα αποτελέσματα αυτού που είδαμε την περασμένη εβδομάδα με το ζήτημα Terra είναι ότι βρισκόμαστε στο στάδιο όπου βασικά υπάρχουν πάρα πολλά blockchain στην αγορά και πάρα πολλά tokens. Και αυτό προκαλεί σύγχυση στους χρήστες προκαλώντας ακόμη και κινδύνους»  δήλωσε στο CNBC ο Bertrand Perez, Διευθύνων Σύμβουλος του Web3 Foundation στη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, την περασμένη εβδομάδα.

«Η αγορά του crypto είναι όπως εκείνη στην αρχή του Διαδικτύου, όπου εμφανίστηκαν πολλές εταιρείες dot.com που ήταν απάτες και χωρίς καμία αξία και στη συνέχεια το τοπίο ξεκαθάρισε. Ετσι θα γίνει και με τα κρυπτονομίσματα. Θα έχουμε χρήσιμες και νόμιμες εταιρείες».

Ο Brad Garlinghouse, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διασυνοριακών πληρωμών μέσω blockchain Ripple, δήλωσε ότι είναι πιθανό στο μέλλον τα κρυπτονομίσματα να αξιολογούνται ώστε να παραμείνουν μόνο αυτά με τα υψηλότερα σκόρ.

«Νομίζω ότι υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το αν χρειαζόμαστε ή όχι 19.000 κρυπτονομίσματα όταν τα εθνικά νομίσματα σε όλο τον κόσμο δεν ξεπερνούν τα 180», είπε ο Garlinghouse.

Ακόμη πιο σκληρός στις δηλώσεις του ο Διευθυντής Επενδύσεων της Guggenheim, Scott Minerd, που υποστήριξε πως «τα περισσότερα κρυπτονομίσματα είναι «σκουπίδια» και τα μόνα που θα επιβιώσουν είναι το bitcoin και το ethereum»

Τα δυσμενή σχόλια από τον κλάδο έρχονται καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να πιέζεται αρνητικά και να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα κάτω των 30.000 δολαρίων.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε τον Νοέμβριο, με πολλά άλλα ψηφιακά νομίσματα να καταγράφουν χαμηλότερα ποσοστά.

Πολλές διαφορετικές πλατφόρμες blockchain από το Ethereum έως τη Solana διεκδικούν μια ηγετική θέση στον κλάδο. Αλλά ο Brett Harrison, Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX U.S., υποστήριξε ότι ούτε αυτές θα καταφέρουν να επιβιώσουν όλες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ