Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Κατακόρυφη πτώση 7,9% - Στα 152 ευρώ η μεγαβατώρα

Φρένο στο ανεξέλεγκτο ράλι των τιμών του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου βάζουν πολιτικές αποφάσεις στην Ευρώπη μετά την απόφαση της κυβέρνησης στη Νορβηγία να παρέμβει ώστε να σταματήσει η απεργία των συνδικάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που εκτίναξαν τις τιμές ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, καθησυχαστικά απέναντι στις αγορές  λειτούργησε και η απόφαση της Γερμανίας να διασώσει τις εταιρείες ενέργειάς και να λάβει μέτρα για να διευκολύνει την έλλειψη εφοδιασμού της.

Σε αυτό το κλίμα, το ολλανδικό συμβόλαιο - ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς - υποχωρεί σήμερα έως και 7,9% στα 152 ευρώ η μεγαβατώρα, ύστερα από πέντε ημέρες ανοδικής κίνησης.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών, με τη Ρωσία - τον κύριο προμηθευτή της περιοχής - να περιορίζει τις ροές φυσικού αερίου καθώς αυξάνονται οι εντάσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που ακολούθησαν. Η προοπτική περιορισμένων προμηθειών από τη Νορβηγία είχε συμβάλει στην ενίσχυση των τιμών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ