Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η Coca-Cola και τα McDonald's εγκατάλειψαν τη Ρωσία όμως τα brands τους... παρέμειναν

Ο «διάδοχος» των McDonald's στη Ρωσία

Μπορεί οι παγκόσμιοι κολοσσοί των τροφίμων - ποτών, του αθλητισμού, της αυτοκίνησης και των προιόντων καθημερινής χρήσης να εγκατέλειψαν την Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως το κενό τους σπεύδουν να καλύψουν εγχώριοι επιχειρηματίες που σπεύδουν να αποκτήσουν τα «χρυσά» εμπορικά τους σήματα.

Εταιρείες όπως η Coca-Cola Co (KO.N), οριστικοποίησαν την αποχώρησή τους τον Αύγουστο μετά από πέντε μήνες, ενώ άλλοι, όπως η McDonald's Corp (MCD.N) πούλησαν τις επιχειρήσεις τους. Αλλες πάλι, συμπεριλαμβανομένης της Procter & Gamble Co (PG.N), παρέμειναν πουλώντας μόνο είδη πρώτης ανάγκης.

Ωστόσο μετά την αποχώρησή τους από τη ρωσική αγορά, Ρώσοι επιχειρηματίες στοχεύουν να αξιοποιήσουν τα γνωστά brands, με τις «πλάτες» του εγχώριου Οργανισμού πνευματικής ιδιοκτησίας Rospatent, όπως επισημαίνει το Reuters. Στο παρελθόν παροόμοια αιτήματα με πανομοιότυπα ή πολύ παρόμοια με τα υπάρχοντα εμπορικά σήματα, ακυρώνονταν αυτομάτως. Όχι όμως και τώρα, που οι δυτικές κυρώσεις έχουν πλήξει τη ρωσική αγορά.

Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε την άνοιξη ένα διάταγμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας από χώρες που θεωρούνται «μη φιλικές», όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να πληρώνει τον ιδιοκτήτη της πνευματικής ιδιοκτησίας, θέτοντας τα δυτικά εμπορικά σήματα... σε άμυνα. Η Ρωσία επίσης επιτρέπει τώρα «παράλληλες εισαγωγές», ή είδη «γκρίζας» αγοράς

Οι Ρώσοι επιχειρηματίες Alexander Gershtein και Vadim Ryabchenko, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες επιχείρησης κατασκευής επιδέσμων και ιατρικών υλικών, υπέβαλαν αίτηση για περίπου 20 εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των: Coca-Cola, Adidas (ADSGn.DE), Mercedes Benz (MBGn.DE) και της μάρκας πάνας Pampers της P&G.

Ο Γκερστάιν είπε ότι η εταιρεία του μπορεί να είναι σε θέση να κατασκευάζει αντικείμενα όπως πάνες με την επωνυμία Pampers και μπορεί να αδειοδοτηθεί γι' αυτό.

Πηγή: Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ