Νέα
  • ΓΔ: 908.4 -1.02%
  • Τζίρος: 32,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Credit Suisse: Σχεδιάζει την πώληση του φημισμένου ξενοδοχείου Savoy Hotel

Η πολιορκούμενη Tράπεζα Credit Suisse θέλει να πουλήσει το φημισμένο ξενοδοχείο Savoy Hotel, που βρίσκεται στην Paradeplatz στο κέντρο της οικονομικής περιοχής της Ζυρίχης, ανακοίνωσε την Πέμπτη, μεταδίδει το Reuters.

Η ελβετική τράπεζα επανεξετάζει τακτικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της ως μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της στον τομέα των ακινήτων, δήλωσε εκπρόσωπος.

«Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η τράπεζα αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία πώλησης για το Hotel Savoy», είπε. «Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά όλες τις προσφορές και τους πιθανούς επενδυτές και θα κοινοποιήσουμε οποιαδήποτε απόφαση σε εύθετο χρόνο».

Το σχεδόν 200 ετών ξενοδοχείο έκλεισε φέτος για μια μεγάλη ανακαίνιση και θα ανοίξει ξανά το 2024 ως Hotel Mandarin Oriental Savoy Zurich.

Το χρηματοοικονομικό blog Inside Paradeplatz, το οποίο δημοσίσευσε πρώτο την είδηση, ανέφερε ότι η αξία του κτιρίου μπορεί να φθάνει τα 400 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (408 εκατομμύρια δολάρια).

Η Credit Suisse χρειάστηκε να συγκεντρώσει κεφάλαια, να σταματήσει τις εξαγορές μετοχών, να μειώσει το μέρισμά της και να κάνει αλλαγές σε διοικητικές θέσεις, έπειτα από την απώλεια περισσοτερων από 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κατάρρευση της επενδυτικής εταιρείας Archegos τον Μάρτιο του 2021, όταν έπρεπε επίσης να αναστείλει τα κεφάλαια πελατών που συνδέονται με τον αποτυχημένο χρηματοδότη Greensill.

Η Τράπεζα εργάζεται στο πλαίσιο πιθανών πωλήσεις περιουσιακών της στοιχείων και επιχειρήσεων σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην κερδοφορία. 

Πηγή που γνωρίζει την κατάσταση είπε ότι η πώληση δεν έχει καμία σχέση με τη στρατηγική αναθεώρηση που θα παρουσιαστεί στις 27 Οκτωβρίου, αναφέρει το Reuters.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ