Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Αναβάθμιση της αξιολόγησης της από τον οίκο S&P

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Στην αναβάθμιση των εταιρικών ομολόγων της Tesla σε επενδυτική βαθμίδα προχώρησε ο διεθνής οίκος Standard & Poor's, επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων που ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος αναβάθμισε την αξιολόγηση των ομολόγων της εταιρείας στην κατηγορία ΒΒΒ από την κατηγορία ΒΒ+. Με τον τρόπο αυτό «έπιασε» επενδυτική βαθμίδα ξεπερνώντας τα όρια του «junk» (σκουπίδια). 

O οίκος στάθηκε στα αναμενόμενα χαμηλά επίπεδα χρεών του ομίλου, την υψηλή κερδοφορία του και την υψηλή ρευστότητα του, παρά το ολοένα πιο έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης. 

Βελτιωμένη παραγωγή και πωλήσεις 

Η Tesla παρήγαγε περίπου 930.000 οχήματα μέχρι τώρα φέτος, παρά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων της στην Κίνα, κατά τα lockdowns κατά του κορονοϊού που είχαν επιβάλει οι τοπικές αρχές, το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Στα επίπεδα αυτά η παραγωγή κινήθηκε πάνω από τις εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών και της ίδιας της S&P, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις συνολικές πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, στα 2 εκατ. οχήματα το 2023. 

Πάντως, ο διεθνής οίκος επεσήμανε πως η εταιρεία του Μασκ πρέπει να βρει τρόπο να μειώσει τις τιμές και συνάμα να κάνει την κατοχή των οχημάτων της πιο φτηνή για τους αγοραστές. 

Θυμίζουμε πως οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν επενδυτική βαθμίδα θεωρούνται ως χαμηλού ρίσκου για την πιθανότητα να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών, κάτι που τις διευκολύνει στην άντληση κεφαλαίων από την αγορά και τη χρηματοδότηση τους. 

Πάντως, ο έτερος διεθνής οίκος της Moody's εξακολουθεί να τοποθετεί το αξιόχρεο της εταιρείας στο Ba1, που βρίσκεται στο έδαφος του «junk».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ