Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Υφεση «δείχνει» o δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας

Πηγή: Pixabay

Συνεχίστηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα και μάλιστα πέραν του αναμενόμενου η υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ αντανακλώντας την αποδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης PMI, μεταποίησης και υπηρεσιών, της S&P Global μειώθηκε για τον Οκτώβριο στις 47,3 μονάδες από τις 49,5 μονάδες το Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν μικρή κάμψη στις 49,3 μονάδες.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση για το δείκτη από το 2009.

Θυμίζουμε πως η επίδοση του PMI σταθερά κάτω από το όριο των 50 μονάδων παραπέμπει σε επιβράδυνση της οικονομίας.

Ειδικά ο δείκτης PMI του μεταποιητικού τομέα υποχώρησε σε χαμηλό 28 μηνών, στις 49,9 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 52 μονάδες που ήταν τον περασμένο μήνα.

Στο σχόλιο της η S&P επεσήμανε πως ο βαθμός αισιοδοξίας μεταξύ των επιχειρήσεων αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομίας έχει υποστεί αισθητή επιδείνωση, κάτι που οδήγησε και στην καθίζηση του δείκτη εμπιστοσύνης σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή του δείκτη.  

Αν και οι επιχειρήσεις ελπίζουν πως η ζήτηση θα ανακάμψει, όταν οι πληθωριστικές πιέσεις αρχίσουν να καταλαγιάζουν, για την ώρα κάτι τέτοιο καθυστερεί, με την ανησυχία για τις υψηλές ενεργειακές τιμές, την αύξηση του κόστους ζωής και την γενικότερη επιδείνωση των αναπτυξιακών προοπτικών λόγω και της αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve να κυριαρχεί.  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ