Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Στο 6,2% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο - Ο υψηλότερος από το 1985

Πηγή: AP

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία αυξήθηκε τον Οκτώβριο, στο 6,2%, μετά από δύο μήνες επιβράδυνσης, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών (INSEE). Αυτή η αύξηση του πληθωρισμού οφείλεται στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, των τροφίμων και των βιομηχανικών προϊόντων, διευκρινίζει το INSEE.

Τον Ιούλιο, ο πληθωρισμός είχε φτάσει στο 6,1% σε διάστημα ενός έτους, πριν επιβραδυνθεί τον Αύγουστο (5,9%) και τον Σεπτέμβριο (5,6%).

Πρόκειται για τον υψηλότερο πληθωρισμό από τον Ιούνιο του 1985, οπότε είχε καταγράφει στο 6,4% σε διάστημα ενός έτους. Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα ήταν στο 11,8%, οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 19,2% και τα μεταποιημένα προϊόντα αυξήθηκαν κατά 4,2%.

Από την άλλη, οι ρυθμοί ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας αναμένεται να είναι μικρότεροι των προσδοκώμενων. Ειδικότερα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του INSEE θα κλείσουν στο 2,5% έναντι 2,7% που είναι η πρόβλεψη στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ