Νέα
  • ΓΔ: 1236.2 +1.24%
  • Τζίρος: 93,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σε δημοπρασία η Rolls-Royce του θρυλικού Φρέντι Μέρκιουρι

Πηγή: Sotheby's

Η λατρεία του Φρέντι Μέρκιουρι για τα κλασσικά πολυτελή αμάξια είναι ευρύτερη γνωστή, παρά το γεγονός πως ο ίδιος όχι μόνο δεν οδηγούσε, αλλά δεν απέκτησε ποτέ και άδεια οδήγησης.

Ωστόσο, θρυλικός τραγουδιστής των Queen είχε στην κατοχή του μια σημαντική συλλογή από Lincoln, Daimler και βέβαια την αγαπημένη του Rolls-Royce, αντίγραφο της οποίας εμφανίζεται και στις πρώτες σκηνές της ταινίας «Bohemian Rhapsody».

Πηγή: Sotheby's

Αυξημένο ενδιαφέρον

Το αυτοκίνητο αυτό θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν, όσοι θέλουν και κυρίως μπορούν, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στις 5 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο. 

Πρόκειται για μια Rolls Royce Silver Shadow του 1974, με μηχανή 6,75 λίτρων V-8, με ανοιχτά γαλαζογκρί δερμάτινα καθίσματα, ξύλινες λεπτομέρειες, ηχοσύστημα βιντεοκασέτας και πρωτοποριακό για την εποχή τηλέφωνο αυτοκινήτου.

Πηγή: Sotheby's

Ο Μέρκιουρι αγόρασε την ασημένια Rolls-Royce το 1979 και όσοι τον έζησαν μιλούν ακόμη για τον ενθουσιασμό του και την αδυναμία που είχε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε πολύ συχνά για τις μετακινήσεις του στο Λονδίνο (με τη χρήση οδηγού).

Μετά το θάνατο του, το αυτοκίνητο περιήλθε στην κατοχή της αδελφής του, Κασμίρα, η οποία το πούλησε για πρώτη φορά σε δημοπρασία το 2013. Η τιμή του τότε έφτασε τις 74.600 στερλίνες, ήτοι τουλάχιστον έξι φορές πάνω από την τιμή εκτίμησης, που σε σημερινά χρήματα υπολογίζεται στις 105.000 στερλίνες.

Για φιλανθρωπικό σκοπό υπέρ της Ουκρανίας

Αν και η ταυτότητα του σημερινού κατόχου της Silver Shadow δεν έχει γίνει γνωστή, δημοσιεύματα αναφέρουν πως πρόκειται πιθανότατα για τον Ουκρανό ηθοποιό Αντρίι Ντανύλκο, που δραστηριοποιείται έντονα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.  

Πηγή: Sotheby's

Δεν είναι τυχαίο πως τα έσοδα από τη δημοπρασία θα πάνε στο σύνολο τους σε φιλανθρωπικό σκοπό και πιο συγκεκριμένα το ίδρυμα Superhumans Center, που στηρίζεται επίσης από τον μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον. Το ίδρυμα, που στηρίζει την τοποθέτηση προσθετικών μελών, διορθωτικές επεμβάσεις και μετα-τραυματικά ψυχολογικά προβλήματα, θα προσφέρει τα χρήματα για τη στήριξη θυμάτων του πολέμου της Ουκρανίας, καθώς και την κατασκευή μιας νοσοκομειακής μονάδας στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας.

Χαρακτηριστικά ο οίκος RM Sotheby’s, στην ανακοίνωση του, κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς ένα κομμάτι της ιστορίας του rock and roll και συνάμα να προσφέρει σε ένα σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό. Για το λόγο αυτό είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το ύψος της τιμής που μπορεί να «πιάσει». 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ