Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Οι εξαγωγές της συρρικνώθηκαν απροσδόκητα τον Οκτώβριο

Πηγή: AP Images

Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν απροσδόκητα τον Οκτώβριο, καταγράφοντας μείωση στην αξία των αγαθών που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ και την ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία των κινεζικών τελωνείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το CNBC, οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν κατά 0,3% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν αύξηση 4,3%.

Η πτώση ήρθε έπειτα από την αύξηση 5,7% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, ενώ είναι οι πρώτες ετήσιες απώλειες από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν τον Οκτώβριο κατά 0,7%, ενώ επίσης οι προσδοκίες έκαναν λόγο για ελαφρά ανάπτυξη 0,1%.

ΗΠΑ

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ μειώθηκαν (για τρίτο συνεχόμενο μήνα) κατά 12,6% τον Οκτώβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC.

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι εξαγωγές της Κίνας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 9% τον Οκτώβριο, μετά την ανάπτυξη που σημείωσε τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, οι εξαγωγές της Κίνας προς τον Σύνδεσμο Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) αυξήθηκαν κατά περίπου 20% τον Οκτώβριο.

Οι παγκόσμιες εξαγωγές οικιακών συσκευών της Κίνας μειώθηκαν πάνω από 20%, αυτές των παιχνιδιών κατά 18% και των παπουτσιών κατά 11%.

Αυξήθηκαν 60% οι εξαγωγές αυτοκινήτων

Οι εξαγωγές αυτοκινήτων της χώρας αυξήθηκαν κατά 60% τον Οκτώβριο σε 352.000 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκαν κατά 14% από πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές άνθρακα αυξήθηκαν κατά 8%. Ωστόσο, οι εισαγωγές φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά σχεδόν 19%.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ