Νέα
  • ΓΔ: 1441.59 -0.49%
  • Τζίρος: 6,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Virgin Galactic: Αντιμέτωπος με αγωγή για τα προβλήματα της εταιρείας ο Ρ. Μπράνσον

Πηγή: AP

Υπόλογος απέναντι στις καταγγελίες των μετόχων της Virgin Galactic Holdings για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του διαστημικού προγράμματος της εταιρείας θα βρεθεί ο μεγιστάνας ιδρυτής της, Ρίτσαρντ Μπράνσον. Αυτό έκρινε με σημερινή ετυμηγορία του Αμερικανός δικαστής.

Συγκεκριμένα, περιφερειακός δικαστής στην Νέα Υόρκη αποδέχτηκε το αίτημα που είχαν καταθέσει μέτοχοι της εταιρείας δίδοντας τους το δικαίωμα να στραφούν με αγωγή προσωπικά κατά του μεγαλομετόχου της Virgin διεκδικώντας αποζημιώσεις για τα προβλήματα στο διαστημικό τουριστικό πρόγραμμα της εταιρείας, όπως και για το γεγονός ότι ο ίδιος είχε πουλήσει μεγάλα πακέτα μετοχών του προκαλώντας αναταράξεις στην τιμή της μετοχής.

Απάτη;

Οι μέτοχοι θα προσπαθήσουν να αποδείξουν στα δικαστήρια πως η Virgin και ο Μπράνσον τους εξαπάτησαν, ώστε να επενδύσουν σε υπερτιμημένες μετοχές της εταιρείας, η αξία των οποίων πλέον έχει σχεδόν… εξαϋλωθεί. Η τιμή της μετοχής διαπραγματεύεται σήμερα τουλάχιστον 90% χαμηλότερα από τα ανώτατα επίπεδα της, το Φεβρουάριο του 2021.

Σημείο κλειδί για την αγωγή τους θα σταθούν οι παλαιότερες δηλώσεις της εταιρείας που υποστήριζε ότι έχει καταγράψει πολύ μεγάλη πρόοδο στο μέτωπο της δρομολόγησης των πρώτων εμπορικών τουριστικών πτήσεων, κάτι που αποδείχτηκε αναληθές.

O ίδιος ο Μπράνσον είχε υποστηρίξει πως η δοκιμαστική πτήση που είχε κάνει με τον πύραυλο Unity της εταιρείας, τον Ιούλιο του 2021, ήταν αλάνθαστη, ενώ στην πραγματικότητα ο πύραυλος είχε ξεφύγει κατά πολύ από την προγραμματισμένη πορεία του.

Μετά την πτήση αυτή ο Μπράνσον είχε προχωρήσει σε διαδοχικές ρευστοποιήσεις των μετοχών του, πουλώντας συνολικά μετοχές αξίας 301 εκατ. δολαρίων.  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ