Νέα
  • ΓΔ: 1446.47 +0.04%
  • Τζίρος: 49,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ITA Airways: Δυναμική αντεπίθεση στους αιθέρες με την αγορά 39 νέων αεροσκαφών

Πηγή: AP

Στην ανανέωση του στόλου της με την αγορά 39 νέων αεροσκαφών ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η ιταλική αεροπορική ITA Airways (ήτοι η πρώην Alitalia), στο πλαίσιο της δυναμικής επιστροφής της στους αιθέρες.

Τα νέα αεροσκάφη, μεταξύ τους και 9 μεγάλα Airbus A330-900, θα αφορούν πτήσεις μεγάλης διάρκειας αποκαλύπτοντας έτσι τη νέα στόχευση της εταιρείας που θα επικεντρώνεται στα υπερπόντια ταξίδια, καθώς στις πτήσεις μικρών διαδρομών είναι αντιμέτωπη με σκληρό ανταγωνισμό από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair και η EasyJet.

Συνολικά μέχρι τα τέλη του 2023 ο στόχος της ανανεωμένης ITA θα διαθέτει 96 αεροσκάφη, από τα οποία τα μισά θα είναι καινούργια και θα εξυπηρετούν νέες διαδρομές, κυρίως προς την Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Θυμίζουμε πως η ΙΤΑ δημιουργήθηκε από τις… στάχτες της χρεοκοπημένης Alitalia, το 2020, όμως το ξεκίνημα της αποδείχτηκε δύσκολο, καθώς συνέπεσε με την πανδημία και το παγκόσμιο κραχ στον ταξιδιωτικό κλάδο.

Μάλιστα, πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης ήταν και παραμένει να βρει έναν ξένο εταίρο για την πώληση σημαντικού μεριδίου στην εταιρεία. Μέχρι πρόσφατα ως πιθανός επενδυτής εμφανιζόταν το αμερικανικό fund Certares, με την στήριξη της Air France-KLM και της Delta, όμως η περίοδος των αποκλειστικών συνομιλιών που είχαν ξεκινήσει οι δύο πλευρές έληξε στις 31 Οκτωβρίου χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση μεριδίου στην ITA είχε εκδηλώσει επίσης η γερμανική Lufthansa σε συνεργασία με την ναυτιλιακή εταιρεία MSC.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ