Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ-Κίνα: Συνάντηση Γέλεν με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας

Πηγή: AP

Τις προθέσεις του Πεκίνου αναφορικά με τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού που προκαλούν προβλήματα στις βιομηχανίες, αλλά και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην αγορά ακινήτων, σκοπεύει να διερευνήσει η Τζάνετ Γέλεν στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Γι Γκανγκ.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, που βρίσκεται στο Μπαλί για την επικείμενη σύνοδο κορυφής του G20, σχολίασε πως είναι σημαντικό για τις δύο ισχυρότερες οικονομικές δυνάμεις να συζητούν τις παγκόσμιες προκλήσεις και να ενημερώνονται για τα σχέδια που έχει η κάθε πλευρά.

Άλλωστε, οι επαφές αυτές είναι θεμιτές σε ένα διάστημα που οι σινοαμερικανικές σχέσεις δεν βρίσκονται στα… καλύτερα τους, τόσο σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο όσο και σε διπλωματικό. Ειδικά η στάση της Κίνας απέναντι στον πόλεμο και η υποστήριξη που παρέχει στην Μόσχα αποτελεί σημείο δυσφορίας συνολικά για τη δυτική κοινότητα.

Αντιστοίχως η κυρία Γέλεν θα ενημερώσει τον Κινέζο διοικητή για τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας και του πληθωρισμού, αν και η χάραξη της νομισματικής πολιτικής εναπόκειται στην ανεξάρτητη Ομοσπονδιακή Τράπεζα.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ