Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Τζεφ Μπέζος: Δεσμεύτηκε να προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του για φιλανθρωπίες

Τζεφ Μπέζος / Πηγή: AP
Τζεφ Μπέζος / Πηγή: AP

Τα χνάρια του Γουόρεν Μπάφετ και του Μπιλ Γκέιτς ακολουθεί και ο Τζεφ Μπέζος ανακοινώνοντας, σε συνέντευξη του, πως σκοπεύει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Και μάλιστα, όχι μετά το θάνατο του.

Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός μεγιστάνας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, σχολιάζοντας μάλιστα πως το δυσκολότερο μέρος είναι να βρει τρόπο να το κάνει σωστά και ισορροπημένα.

«Βρίσκω πως η φιλανθρωπία δεν είναι καθόλου εύκολη. Είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αναποτελεσματικά» υποστήριξε ο 58χρονος ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της Amazon δηλώνοντας πως θα δώσει έμφαση σε κοινωνικούς και περιβαλλοντολογικούς σκοπούς.  

Πάντως, ο Τζεφ Μπέζος δεν έχει ενταχθεί στην πρωτοβουλία του Giving Pledge, που δημιουργήθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ με σκοπό να ενθαρρύνει τους υπερ-πλούσιους του πλανήτη να προσφέρουν τουλάχιστον τη μισή περιουσία τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η πρωτοβουλία για την ώρα αριθμεί πάνω από 250 δισεκατομμυριούχους.  

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από τα διεθνή media πως ο Μπέζος επέλεξε την γνωστή τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής, Ντόλι Πάρτον, για το ετήσιο βραβείο Courage and Civility Award που προσφέρει και το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό δώρο αξίας 100 εκατ. δολαρίων προς φιλανθρωπικές οργανώσεις της προτίμησης της.

Τεράστια περιουσία

Υπολογίζεται πως η αξία της περιουσίας του Μπέζος, που περιλαμβάνει το μερίδιο του στον κολοσσό της Amazon καθώς και τον μιντιακό οργανισμό της Washington Post, ανέρχεται σε 124 δισ. δολάρια. Πρόκειται για ένα ποσό μειωμένο κατά 70 δισ. δολάρια από τις αρχές της χρονιάς, λόγω της καθίζησης των τεχνολογικών μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Παρά την μείωση της περιουσίας του παραμένει ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ