Νέα
  • ΓΔ: 1217.21 +1.41%
  • Τζίρος: 33,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Μοιράζει voucher πολιτισμού 200 ευρώ στους 18χρονους

Πηγή: Unsplash

Ένα «δώρο γενεθλίων» για τους 18χρονους δρομολογεί η γερμανική κυβέρνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων ευρωπαϊκών κρατών που έχουν μοιράσει voucher στήριξης προς τη νεολαία.  

Στη Γερμανία το ειδικό επίδομα γίνεται στο όνομα της πολιτιστικής ανάτασης της νεολαίας, καθώς ο στόχος είναι οι νέοι να βγουν από το σπίτι που είχαν κλειστεί λόγω της πανδημίας και να ξοδέψουν τα χρήματα αυτά για να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα τονώσουν και τον κλάδο της ψυχαγωγίας.  

Εξού και το επίδομα των 200 ευρώ ονομάστηκε «Kulturpass».

Δικαιούχοι θα είναι περίπου 750.000 Γερμανοί που μέσα στο 2023 θα συμπληρώσουν τα 18 έτη, με την υπουργό Πολιτισμού Κλαούντια Ροθ να εξηγεί πως το επίδομα «αναλογεί σε ένα δώρο γενεθλίων».

Τα χρήματα θα μπορούν να δαπανηθούν μέσα σε μια διετία για οτιδήποτε αφορά τον κλάδο του πολιτισμού, από εισιτήρια για συναυλίες και θέατρα έως βιβλία. Θα υπάρχει δε, διασύνδεση του voucher, μέσω ειδικού app, με τα ηλεκτρονικά καταστήματα, ώστε τα χρήματα όντως να διοχετευτούν για το σκοπό αυτό.

Διευκρινίστηκε, ωστόσο, πως μεγάλες πλατφόρμες όπως το Amazon και το Spotify θα εξαιρεθούν από το πρόγραμμα, καθώς στόχος των αρχών είναι να ενισχυθούν και τα μικρότερα τοπικά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Αν η πρωτοβουλία είναι επιτυχής, το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείει την πιθανότητα το voucher να διευρυνθεί και προς νεότερους Γερμανούς, ηλικίας από 15 ετών.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ