Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Μαραντόνα: 2 εκατ. στερλίνες πουλήθηκε η μπάλα του θρυλικού γκολ με το «Χέρι του Θεού»

Πηγή: AP

Στα 2 εκατ. στερλίνες (ήτοι 2,3 εκατ. δολάρια) πουλήθηκε τελικά η θρυλική μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκόραρε το περίφημο γκολ με το «Χέρι του Θεού», στο Μουντιάλ του 1986.

Στα επίπεδα αυτά, το αποτέλεσμα της δημοπρασίας διέψευσε τις προσδοκίες των εκτιμητών του οίκου Graham Budd, που υπολόγιζαν ότι η μπάλα της φίρμας Adidas θα αποφέρει τουλάχιστον 2,5 με 3 εκατ. στερλίνες.

Ο Μαραντόνα σκόραρε με την συγκεκριμένη μπάλα και τα δύο γκολ του ημιτελικού αγώνα στον οποίο η Αργεντινή επικράτησε της Αγγλίας στο Μέξικο Σίτυ. Αν και αυτό που έμεινε στην ιστορία ήταν το πρώτο του γκολ, που το 2002 είχε ψηφιστεί και ως «το γκολ του αιώνα» για διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η μπάλα ήταν μέχρι τώρα στην κατοχή του τότε διαιτητή του αγώνα, Αλί μπιν Νάσερ. Ο Τυνήσιος διαιτητής που είχε την μπάλα στην κατοχή του όλα αυτά τα χρόνια, έκρινε πως τώρα ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή για να διαθέσει προς πώληση την ιστορική αυτή μπάλα.

Πηγή: Οίκος Graham Budd

Η σημερινή δημοπρασία από το βρετανικό οίκο, που διοργανώθηκε ενόψει της επικείμενης έναρξης του Μουντιάλ του Κατάρ, διέθετε συνολικά 386 συλλεκτικά αντικείμενα που συνδέονταν με παλαιότερες διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, το κυριότερο αντικείμενο ήταν βέβαια η μπάλα του Μαραντόνα.   

Ο Αργεντίνος σταρ του ποδοσφαίρου απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2020, σε ηλικία 60 ετών. Το Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι το πρώτο μετά το θάνατο του. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ