Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Μικρή πτώση στις αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας

Πηγή: Associated Press

Μικρή υποχώρηση παρουσίασαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, παρά το κύμα των απολύσεων στον τεχνολογικό κλάδο. Το στοιχείο αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά τα πολύ «σφιχτά» επίπεδα της αμερικανικής αγοράς εργασίας, παρά την επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα υποχώρησαν κατά 4.000, στις 222.000 την τελευταία εβδομάδα, ήτοι ελαφρά κάτω από τις 225.000 που περίμεναν οι αναλυτές.

Οι αιτήσεις για συνεχιζόμενα αιτήματα από παλαιούς ανέργους αυξήθηκαν κατά 13.000 στα 1,507 εκατ.

Με 1,9 κενές θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, φαίνεται πως οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους καταφέρνουν να βρίσκουν σχετικά γρήγορα νέα θέση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει καταγραφεί στον τεχνολογικό κλάδο, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταγραφεί ένα μαζικό κύμα απολύσεων. Μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν πολύ μεγάλες περικοπές είναι η Amazon, η Meta, η Twitter.

Ωστόσο, πέρα από τον τεχνολογικό κλάδο και τον κλάδο των ακινήτων, στους υπόλοιπους κλάδους οι άνεργοι βρίσκουν νέα δουλειά σχετικά γρήγορα.

Η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας συντηρείται παρά την πίεση που ασκεί στην οικονομία η πολύ δυναμική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από την Fed. H κεντρική τράπεζα έχει ανεβάσει τα επιτόκια της συνολικά κατά 375 μονάδες βάσης μέσα στη χρονιά, με αποτέλεσμα να αυξηθούν από σχεδόν μηδενικά επίπεδα στο εύρος του 3,75%-4%.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ