Νέα
  • ΓΔ: 1219.17 +1.57%
  • Τζίρος: 37,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

TikTok: Οι αμερικανικές Big Tech απολύουν, η κινεζική πλατφόρμα προσλαμβάνει

TikTok
TikTok / Πηγή: AP

Μπορεί οι μαζικές απολύσεις να αποτελούν κοινό παρονομαστή εσχάτως για τις αμερικανικές Big Tech, λόγω της πτώσης των διαφημιστικών τους εσόδων και τη μείωση της κερδοφορίας τους, όμως μια εταιρεία φαίνεται πως κινείται κόντρα στο ρεύμα.

Πρόκειται για τη δημοφιλή πλατφόρμα του TikTok, της κινεζικής ByteDance, η οποία σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα θα παραμείνει δεσμευμένη στο πλάνο της για νέες προσλήψεις στις ΗΠΑ, που θα φτάσουν σχεδόν τους 1.000 εργαζομένους

Οι προσλήψεις αυτές εντάσσονται στο στόχο που έχει θέσει η εταιρεία προκειμένου να διευρύνει περαιτέρω τη διείσδυση της στο αμερικανικό κοινό, αλλά και να επεκτείνει την παρουσία της σε νέες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.  

Παράλληλα θα ενισχύσει τη θέση της στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον της Σίλικον Βάλεϊ αποκτώντας καλύτερη δυνατότητα να αντικρούσει τους επικριτές της που δυσφορούν για τις κινεζικές της ρίζες.

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας layoffs.fyi που καταγράφει συστημικά τις απολύσεις στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν δει την πόρτα της εξόδου 24.000 εργαζόμενοι από 72 διαφορετικές εταιρείες. Μεταξύ τους περιλαμβάνονται και όλα τα κορυφαία ονόματα του αμερικανικού τεχνολογικού κλάδου, όπως η Meta, η Amazon, η Twitter και η Microsoft που έχουν επιβεβαιώσει πως δρομολογούν χιλιάδες απολύσεις.    

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ