Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Καθυστερεί η επαναλειτουργία τριών πυρηνικών μονάδων

EDF

Σε παράταση της διακοπής λειτουργίας τριών πυρηνικών μονάδων προχώρησε η γαλλική ενεργειακή Electricite de France SA εντείνοντας την πίεση στον ενεργειακό κλάδο της χώρας, αλλά και των γειτονικών κρατών που προμηθεύονται ρεύμα από τη Γαλλία.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας η επαναλειτουργία των μονάδων Flamanville 2, Cruas 2 και Dampierre 2 παρατείνεται, σε πρώτη φάση, για τον επόμενο μήνα, καθώς οι εργασίες συντήρησης και επισκευών δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Η EDF έχει ήδη προειδοποιήσει για προβλήματα επάρκειας τους χειμερινούς μήνες που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διακοπές ρεύματος.

Με τις καιρικές συνθήκες να επιδεινώνονται σταδιακά το δίκτυο ηλεκτροδότησης της δυτικής Ευρώπης θα δοκιμαστεί σκληρά τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό φάνηκε ήδη στη Βρετανία, όπου το πρώτο κύμα ψύχους σε συνδυασμό με τους χαμηλούς ανέμους που εμπόδισαν τη λειτουργία των ανεμογεννήτριων, ανάγκασαν τη χώρα να προχωρήσει χθες άρον-άρον σε εισαγωγές από τη Γαλλία.

Τον τελευταίο μήνα οι τιμές ρεύματος στη Γαλλία έχουν ενισχυθεί κατά 15,8%, ενώ στη Γερμανία οι τιμές είναι αυξημένες κατά 15,6%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ