Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Telecom Italia: Σε τηλεργασία το προσωπικό τις Παρασκευές για όλο το 2023

Πηγή: AP

Με καθεστώς τηλεργασίας θα εργάζεται τις Παρασκευές το προσωπικό της Telecom Italia, στο πλαίσιο του νέου πλαισίου εργασίας που ανακοίνωσε η εταιρεία μετά και από συνεννόηση με τα συνδικάτα.

Η εταιρεία θα κρατά στο εξής κλειστά τα γραφεία της στην Ιταλία, σε όλη τη χώρα, τις Παρασκευές, με στόχο να μειώσει το ενεργειακό κόστος και να διευκολύνει και τους εργαζόμενους που θα προτιμούσαν να δουλεύουν από το σπίτι.

«Το σχέδιο θα επιτρέψει στους εργαζομένους να σχεδιάζουν καλύτερα τις δραστηριότητες τους εκτός δουλειάς, αλλά να επιτυγχάνουν επίσης υψηλότερη ενεργειακή αποτελεσματικότητα καθώς και μείωση των ρύπων άνθρακα» τόνισε η εταιρεία στην ανακοίνωση της.

Η ΤΙΜ, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας απασχολώντας 42.000 εργαζόμενους, ανακοίνωσε επίσης πως θα αυξήσει τις ημέρες τηλεργασίας για όσους θέλουν αλλά και είναι εφικτό να δουλεύουν από το σπίτι τους συνολικά στις τρεις ημέρες την εβδομάδα, από τις δύο που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Υπολογίζεται πως έως και το 75% του προσωπικού μπορεί να εκμεταλλευτεί το νέο πλαίσιο. Αυτό θα μειώσει το κόστος για την εταιρεία, αλλά και για τους ίδιους τους εργαζομένους σε ένα διάστημα υψηλού πληθωρισμού και ακρίβειας.

Εξαίρεση θα αποτελέσει προφανώς το τεχνικό προσωπικό που δουλεύει για τα τμήματα συντήρησης των υποδομών.

Το νέο εργασιακό πλάνο θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και σε πρώτη φάση θα διαρκέσει όλη το 2023.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ