Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Καλά κρατεί το κύμα των απολύσεων στις Big Tech - Στη λίστα και η HP

Πηγή: AP

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται ο χορός των απολύσεων στον αμερικανικό τεχνολογικό κλάδο εν μέσω της επιβάρυνσης του οικονομικού κλίματος. Στη λίστα προστέθηκε και η HP Inc. που ανακοίνωσε σημαντική συρρίκνωση του προσωπικού της που θα φτάσει έως τα 6.000 άτομα.

Η ανακοίνωση από την εταιρεία υπολογιστών και εκτυπωτών έγινε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των νέων αποτελεσμάτων της για το τελευταίο τρίμηνο, όπου κατέγραψε πτώση των πωλήσεων σε ποσοστό 11% σε ετήσια βάση.

Το οικονομικό έτος 2022, που έκλεισε στα τέλη του Οκτωβρίου, η HP είχε τζίρο 63 δισ. δολαρίων, μειωμένο κατά 0,8% σε ετήσια βάση και καθαρά κέρδη 3,5 δισ. δολαρίων, ήτοι δηλαδή περίπου στο μισό σε σχέση με την περασμένη χρονιά. 

Με την πίεση στα οικονομικά της να εκτιμάται πως θα συνεχιστεί η αμερικανική εταιρεία έκρινε πως απαιτείται μείωση προσωπικού της τάξεως των 4.000 έως 6.000 ατόμων. Αν και οι απολύσεις θα γίνουν σταδιακά μέσα σε χρονικό φάσμα τριών ετών.

Σήμερα η εταιρεία αριθμεί περίπου 61.000 εργαζομένους. 

Από τις απολύσεις εκτιμάται πως θα εξοικονομήσει περίπου 1,4 δισ. δολάρια. 

Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες ημέρες αρκετές από τις Big Tech έχουν ανακοινώσει πολύ μεγάλες απολύσεις. Μεταξύ τους το Twitter υπό τη νέα διοίκηση του Ίλον Μασκ, η Meta (Facebook) και η Amazon. Ειδικά η Amazon που πρόκειται να καταργήσει 11.000 θέσεις εργασίας ήδη επιβεβαίωσε πως ξεκίνησε ήδη τις πρώτες απολύσεις.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ