Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Credit Suisse Αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. με την έκδοση 889 εκατ. νέων μετοχών

Πηγή: Associated Press

889 εκατ. νέες μετοχές προσφέρει στους παλιούς μετόχους της η Credit Suisse, επιβεβαιώνοντας τους τελικούς όρους της ύψους 4 δισ. ελβετικών φράγκων αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Οι νέες μετοχές διατίθενται με τιμή ύψους 2,52 ελβετικών φράγκων.

Η αύξηση κεφαλαίου εγκρίθηκε από τους μετόχους νωρίτερα και έχει σαν στόχο να χρηματοδοτήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και ανάκαμψης της τράπεζας, η οποία αντιμετωπίζει ίσως την χειρότερη κρίση στα 166 χρόνια ιστορίας της.  

Από την έκδοση των νέων μετοχών εκτιμάται πως θα συγκεντρωθούν περίπου 2,24 δισ. ελβετικά φράγκα.

Στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου, οι μέτοχοι θα λάβουν ένα δικαίωμα προτίμησης για κάθε μετοχή που κατέχουν στις 25 Νοεμβρίου. Επτά δικαιώματα θα επιτρέψουν στον κάτοχό τους να αγοράσει δύο νέες μετοχές στην τιμή των 2,52 φράγκων ανά μετοχή, με την περίοδο άσκησης δικαιώματος προτίμησης να διαρκεί από τις 28 Νοεμβρίου ως στις 8 Δεκεμβρίου.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει εκδώσει 462 εκατομμύρια νέες μετοχές που απευθύνονται σε προνομιακούς επενδυτές, με τη Saudi National Bank να καταλήγει με ένα μερίδιο ύψους 9,9%, αφού αγόρασε 307 εκατομμύρια νέες μετοχές. Με τον τρόπο αυτό η σαουδαραβική τράπεζα γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της.

Οι μετοχές της Credit Suisse, οι οποίες έχουν χάσει το 59% της αξίας τους μέχρι στιγμής φέτος, έκλεισαν σήμερα στα 3,551 φράγκα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ