Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Γερμανία: Ανάπτυξη - έκπληξη 0,4% στο γ' τρίμηνο

Πηγή: AP Images

H γερμανική οικονομία φάνηκε πιο ανθεκτική στο γ’ τρίμηνο καθώς αναπτύχθηκε 0,4% έναντι 0,3% που ήταν η πρώτη εκτίμηση.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι στην αιχμή της ανάπτυξης ήταν κυρίως η κατανάλωση των νοικοκυριών, η οποία αυξήθηκε 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

«Παρά τις συνεχιζόμενες μεγάλες αυξήσεις των τιμών και την ενεργειακή κρίση, οι καταναλωτές ταξίδεψαν και βγήκαν έξω περισσότερο», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «η γερμανική οικονομία παραμένει εύρωστη».

Αβέβαιη η έκταση της ύφεσης τους επόμενους μήνες

Οι επόμενοι μήνες θα είναι δυσκολότεροι καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται ευρέως να εισέλθει σε ύφεση με τις εταιρείες και τα νοικοκυριά να πλήττονται από την αύξηση των τιμών ενέργειας.

Η έκταση της ύφεσης, ωστόσο, είναι «εξαιρετικά αβέβαιη», σύμφωνα με τη Bundesbank, με τον κίνδυνο ελλείψεων φυσικού αερίου να έχει υποχωρήσει χάρη στον ασυνήθιστα ζεστό καιρό το φθινόπωρο και την πλήρωση των δεξαμενών αποθήκευσης.

Η κυβέρνηση του Ολαφ Σολτς ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας μέτρα για την επιδότηση των τιμών του φυσικού αερίου και του ρεύματος, ώστε να περιορίσει το πλήγμα στα εισοδήματα από τον υψηλό πληθωρισμό.

Βελτίωση του δείκτη Ifo

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo αυξήθηκε, αντανακλώντας την αισιοδοξία ότι η ύφεση θα μπορούσε να είναι μικρότερη σε σχέση με τους αρχικούς φόβους.

Επίσης, το κλίμα στις έρευνες των υπεύθυνων αγορών (PMI) της S&P Global δεν επιδεινώθηκε περαιτέρω, όπως προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ