Νέα
  • ΓΔ: 1420.85 -0.38%
  • Τζίρος: 74,46 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια Τράπεζα: Στο 6,9% η ανάπτυξη στην Ινδία φέτος

Πηγή: AP

Η οικονομία της Ινδίας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 6,9% το τρέχον οικονομικό έτος, δήλωσε την Τρίτη η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας αναπτύχθηκε κατά 6,3% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου και η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για ολόκληρο το οικονομικό έτος είναι πιθανό να φθάσει το 6,8-7%, δήλωσε η κυβέρνηση της Ινδίας την περασμένη εβδομάδα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αύξησε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Ινδίας στο 6,9% (από 6,5%) για το τρέχον οικονομικό έτος. Η Τράπεζα μείωσε τις προσδοκίες της για το επόμενο οικονομικό έτος στο 6,6% από 7%.

Η Ινδία μαστίζεται από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων και τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως.

Ωστόσο, η Παγκόσμια Τράπεζα είναι πεπεισμένη ότι η παγκόσμια επιβράδυνση έχει μικρότερο αντίκτυπο στην Ινδία, σε σύγκριση με άλλες αναδυόμενες οικονομίες.

«Δεν έχουμε καμία ανησυχία για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ινδίας σε αυτό το στάδιο», δήλωσε ο οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντριβ Σάρμα, προσθέτοντας ότι το δημόσιο χρέος έχει μειωθεί.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ