Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Gazprom Neft: Ανθηρό 2023 «βλέπει» ο πετρελαϊκός βραχίονας του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα

Gazprom
Gazprom / Πηγή: AP Images

Σε σταθερά επίπεδα αναμένεται να κρατήσει το 2023 τα επίπεδα πετρελαϊκής παραγωγής η Gazprom Neft, ήτοι ο πετρελαϊκός βραχίονας του ρωσικού γίγαντα της Gazprom, σημάδι πως δεν αναμένει πτώση της ζήτησης κόντρα στις πιέσεις που θα δεχτεί το ρωσικό αργό από το ευρωπαϊκό εμπάργκο και το δυτικό πλαφόν στις τιμές.  

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενόψει της νέας χρονιάς ανακοίνωσε πως «βλέπει» την παραγωγή της να παραμένει γύρω στα 41 εκατ. τόνους, με αποτέλεσμα να δρομολογεί και ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των παλαιότερων διυλιστηρίων της με σημείο αιχμής τη μονάδα του Όμσκ.  

Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, ελέγχει το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ρωσίας, στη σιβηρική πόλη Όμσκ. Το εργοστάσιο στο Ομσκ, 1.600 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Μόσχα, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1955 και έχει δυνατότητα παραγωγής 400.000 βαρελιών την ημέρα.  

Μάλιστα, τα στοιχεία των πρώτων εννέα μηνών του έτους έδειξαν αύξηση της παραγωγής τόσο από το Ομσκ όσο και από τη μονάδα της Μόσχας κατά 3,5% σε ετήσια βάση.

Η αναβάθμιση του διυλιστηρίου αφορά τόσο τα επίπεδα παραγωγής όσο και τις περιβαλλοντολογικές του επιπτώσεις και τον περιορισμό των ρύπων του.

Πάντως, η ανακοίνωση της εταιρείας για σταθερά επίπεδα παραγωγής πετρελαίου και το 2023 ερμηνεύτηκε από τους αναλυτές ως απόδειξη της υψηλής ανθεκτικότητας που παρουσιάζει ο ρωσικός πετρελαϊκός κλάδος παρά τις τεράστιες πιέσεις που δέχεται από τις πολύμηνες διεθνείς κυρώσεις.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ