Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

GM: Αλμα στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ το 2023

Πηγή: AP

Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς αυτοκινήτου στις ΗΠΑ διατύπωσε η CEO της General Motors, Μέρι Μπάρα, προβλέποντας δυναμική ανάκαμψη του κλάδου την ερχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μπάρα δήλωσε πως περιμένει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και μικρών φορτηγών στις ΗΠΑ να διαμορφωθούν γύρω στα 15 εκατ. οχήματα. Στα επίπεδα αυτά θα είναι υψηλότερα από τα 13,7 εκατ. της φετινής χρονιάς.

Η S&P Global Mobility σε έκθεση της έχει επίσης υποστηρίξει πως οι πωλήσεις την επόμενη χρονιά θα σημειώσουν νέα αύξηση φτάνοντας τουλάχιστον στα 14,7 εκατ. οχήματα.

Αναλόγως αισιόδοξη είναι και η ίδια η GM για την πορεία των πωλήσεων της, αν και η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου επεσήμανε πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο αστάθμητος παράγοντας της αβεβαιότητας που υπάρχει για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

«Κανείς δεν είναι απολύτως βέβαιος πως θα κινηθεί η οικονομία» σχολίασε η κυρία Μπάρα.

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν μια επιβράδυνση που ενδεχομένως να φτάσει στα επίπεδα ύφεσης, η οποία ωστόσο αναμένεται να είναι σύντομη και ρηχή. 

Το Business Roundtable, σε νέα έκθεση του, υποστήριξε πως περιμένει χαμηλή ανάπτυξη για την αμερικανική οικονομία που δεν θα ξεπεράσει το 1,2% την επόμενη χρονιά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ