Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Pfizer: Στα 10-15 δισ. δολάρια τα ετήσια έσοδα από εμβόλια μέχρι το 2030

Πηγή: Associated Press

Χρυσές δουλειές θα συνεχίσει να κάνει η Pfizer από το μέτωπο των εμβολίων mRNA, συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου κατά του κορονοϊού, για πολλά χρόνια ακόμη.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας τα ετήσια έσοδα της παγκοσμίως από τον κλάδο των εμβολίων τύπου mRNA θα φτάσουν τα 10 δισ. με 15 δισ. δολάρια μέχρι το 2030.  

Εκτός από τον κορονοϊό, η εταιρεία ποντάρει πολλά στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας για την καταπολέμηση και άλλων ιών και νόσων, από την απλή γρίπη έως τον έρπητα, οπότε έχει υπό διαφορετικά στάδια ανάπτυξης και έρευνας διάφορα εμβόλια.   

Ενδεικτικά από το εμβόλιο κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) που αναμένεται να είναι έτοιμο την επόμενη χρονιά, υπολογίζει πως τα έσοδα μέχρι το 2027 θα φτάσουν τα 2 δισ. δολάρια.

Συνολικά τα έσοδα του Ομίλου για τη φετινή χρονιά αναμένεται να ξεπεράσουν το όριο των 100 δισ. δολαρίων, ήτοι δηλαδή υπερδιπλάσια από τα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την πανδημία, χάρη στις συνεχιζόμενες πωλήσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 και του χαπιού Paxlovid.

Οι πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχουν βέβαια αρχίσει ήδη να υποχωρούν και αναμένεται να μειωθούν δραστικά τα επόμενα χρόνια, αλλά η ανάδειξη νέων εμβολίων θα αντισταθμίσει τις απώλειες.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ