Νέα
  • ΓΔ: 1216.63 +1.36%
  • Τζίρος: 50,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Κοινή πολιτική στενότερης επόπτευσης του κλάδου επιδιώκει το G20

Πηγή: Pexels

Στη διαμόρφωση κοινής πολιτικής για την καλύτερη επόπτευση του κλάδου των κρυπτονομισμάτων από τα κράτη μέλη του G20 στοχεύει η Ινδία, που ασκεί το διάστημα αυτό την προεδρία του γκρουπ.

Στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης των υφυπουργών Οικονομικών και των υποδιοικητών των κεντρικών τραπεζών της Ομάδας συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα δεδομένων των συνεπειών που μπορεί να επιφέρουν οι κλυδωνισμοί των crypto στις οικονομίες, τις αγορές και τον τραπεζικό κλάδο.

«Μία από τις προτεραιότητες που τέθηκαν στο τραπέζι είναι να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε κοινή γραμμή σε ζητήματα πολιτικής που έχουν να κάνουν με τα crypto assets» τόνισε ο Ινδός υπουργός οικονομικών υποθέσεων, Ατζάι Σεθ.

Η ανάγκη αυτή ήρθε στην επιφάνεια μετά και την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, που οι Αμερικανοί εισαγγελείς σχολίασαν ως μια από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις απάτης που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Η χρεοκοπία του δεύτερου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου crypto και οι τριγμοί που προκάλεσε, φούντωσαν τη συζήτηση για στενότερη επόπτευση του κλάδου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ