Νέα
  • ΓΔ: 1481.6 +0.10%
  • Τζίρος: 29,83 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Αύξηση του κατώτατου μισθού και νέο κοινωνικό επίδομα 240 ευρώ

Πηγή: Pexels

Σε αύξηση του κατώτατου μισθού προχωρά η Πορτογαλία από την 1η Ιανουαρίου. Επίσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα μοιράσει ένα έκτακτο επίδομα ύψους 240 ευρώ σε πάνω από ένα εκατ. οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν καλύτερα στο κύμα της ακρίβειας.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχει συμφωνηθεί μεταξύ εργοδοτών και συνδικάτων, θα εφαρμοστεί από την έναρξη της νέας χρονιάς. Η αύξηση θα φτάσει το 7,8% διαμορφώνοντας τον κατώτατο στα 760 ευρώ.

Παράλληλα, για να στηρίξει περαιτέρω τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την χορήγηση έκτακτου επιδόματος ύψους 240 ευρώ.

Το επίδομα, που θα καταβληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, αφορά τις οικογένειες τα μέλη των οποίων λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό ή την κατώτατη σύνταξη.

Το κόστος του επιδόματος για τα κρατικά ταμεία υπολογίζεται στα 249 εκατ. ευρώ και θα προστεθεί σε συνολικά μέτρα ύψους 2,4 δισ. ευρώ που έχει δρομολογήσει η Λισαβόνα από το Σεπτέμβριο για τη στήριξη των νοικοκυριών από την άνοδο του πληθωρισμού και την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.

Ο πληθωρισμός στη χώρα αυξήθηκε στο 9,9% το Νοέμβριο, αγγίζοντας υψηλό τριών δεκαετιών, ήτοι σε υπερδιπλάσια επίπεδα από το 4,4% που είχε προβλέψει η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό του 2022.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ