Νέα
  • ΓΔ: 1167.96 -0.04%
  • Τζίρος: 15,16 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Το 8% του προσωπικού απολύει η Goldman Sachs - Κύμα περικοπών στις τράπεζες

Goldman Sachs
Πηγή: APImges

Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που αναμένεται μάλιστα να συντηρηθεί για αρκετό διάστημα ακόμη φέρνει μεγάλες απολύσεις στην Goldman Sachs Group Inc, πιθανότατα ήδη από τον ερχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ο αμερικανικός τραπεζικός γίγαντας θα περικόψει έως και κατά 8% το προσωπικό του με τις απολύσεις να αγγίζουν κυριολεκτικά όλους τους τομείς και κλάδους της τράπεζας.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της πλατφόρμας Semafor έκανε λόγο για τουλάχιστον 4.000 απολύσεις.

Πάντως, πηγές από την τράπεζα σχολίαζαν πως το νούμερο μπορεί να είναι και μικρότερο, αναλόγως και με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στο χώρο και τις οικονομίες.

Σε κάθε περίπτωση οι απολύσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, ήδη από τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθούν με ταχύ ρυθμό.

Επιδείνωση του κλίματος

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο αριθμός των εργαζομένων στην Goldman Sachs ξεπερνούσε τα 49.000 άτομα, έχοντας αυξηθεί κατά 14% σε σχέση με πέρυσι. Όμως, ήδη από το καλοκαίρι η τράπεζα είχε «παγώσει» τις προσλήψεις και είχε δρομολογήσει σχέδια εξοικονόμησης των δαπανών βλέποντας τα έσοδα και τα κέρδη της να μειώνονται.

Τον Σεπτέμβριο έκανε για πρώτη φορά λόγο για πιθανές απολύσεις. Και τελικά λίγες μέρες πριν το «κλείσιμο» της χρονιάς ήρθε η επιβεβαίωση της είδησης για περικοπές και μάλιστα μαζικές απολύσεις.

Κύμα απολύσεων 

Σημειωτέον πως η Goldman Sachs δεν είναι η μόνη που έχει εισέλθει σε έναν κύκλο απολύσεων δεδομένης της επιβάρυνσης του οικονομικού κλίματος. Τόσο η Morgan Stanley όσο και η Citigroup έχουν ξεκινήσει απολύσεις.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα μειώσει κατά 2% τον αριθμό του προσωπικού της διεθνώς, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 1.600 απολύσεις επί του συνολικού δυναμικού της που φτάνει τους 82.000 εργαζόμενους.

Αδύναμος κρίκος για τις τράπεζες αποδείχτηκε η κάθετη πτώση των εσόδων από δημόσιες εγγραφές, όπως και συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς η επιδείνωση του κλίματος στα χρηματιστήρια έφερε καθίζηση σε νέες συμφωνίες.

Σύμφωνα με την συμβουλευτική EY, μόνο το τρίτο τρίμηνο του έτους στη Wall Street καταγράφηκαν 2.273 συμφωνίες, αξίας 289 δισ. δολαρίων, αριθμός που μεταφράζεται σε πτώση κατά 64% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ