Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Μέτρο για τη διάθεση τροφίμων σε φτωχές οικογένειες

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ενέκρινε μέτρο, βάσει του οποίου, από την επόμενη χρονιά θα παραδίδονται κούτες με τρόφιμα, σε οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Το μέτρο ονομάσθηκε « Εισόδημα τροφίμων» (Reddito alimentare) και η ουσιαστική του εφαρμογή θα ξεκινήσει σε συνεργασία με μεγάλα σούπερ μάρκετ, τα οποία και θα προσφέρουν προϊόντα που έχουν μείνει απούλητα. Η διάθεση των πακέτων θα γίνεται και με τη δυνατότητα παράδοσης κατ' οίκον. 

Για το 2023, η ιταλική κυβέρνηση έχει διαθέσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ποσό που το 2024 αναμένεται να αυξηθεί στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ζητούν τις κούτες μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, με δυνατότητα παράδοσης κατ΄οίκον. Μέσα σε εξήντα ημέρες, με ειδικό διάταγμα, το ιταλικό υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να καθορίσει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ