Νέα
  • ΓΔ: 1019.4 -0.08%
  • Τζίρος: 60,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

FTX: Συναίνεσε στην έκδοση του στις ΗΠΑ ο Μπάνκμαν-Φριντ

Πηγή: AP

Στην έκδοση του στις Ηνωμένες Πολιτείες συναίνεσε ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, οπότε η μεταγωγή του στη Νέα Υόρκη δεν αποκλείεται και μέσα στην ημέρα. Εκεί θα αντιμετωπίσει βαριές ποινικές κατηγορίες που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες κατάρρευσης του δεύτερου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου crypto.

O Μπάνκμαν-Φριντ, ο οποίος διέμενε στις Μπαχάμες, είχε συλληφθεί από τις τοπικές αρχές την περασμένη εβδομάδα.

Τοπικός δικαστής είχε αρνηθεί την προσωρινή αποφυλάκιση του με καταβολή εγγύησης, έως ότου ξεκινήσει η δίκη του, οπότε έκτοτε βρισκόταν στις φυλακές του Νασάου, οι οποίες είναι γνωστές για τις πολύ σκληρές συνθήκες διαβίωσης.  

Σήμερα σε δικαστική διαδικασία σε δικαστήριο της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής δέχτηκε την έκδοση του στις ΗΠΑ και υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα, με αποτέλεσμα η μεταφορά του να είναι πιθανή μέσα στη μέρα. Αξιωματούχοι του FBI βρίσκονται ήδη στη χώρα για να τον συνοδεύσουν.

Σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε πως… αδημονεί να φύγει από τις Μπαχάμες.

Στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή μέσα σε δύο ημέρες μετά την άφιξη του στις ΗΠΑ, για μια προκαταρκτική συνεδρίαση στην οποία θα του απαγγελθούν κατηγορίες και θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης του.

Ο ίδιος πιθανότατα θα διεκδικήσει την υπό όρους αποφυλάκιση του, αλλά θεωρείται απίθανο το αίτημα του να γίνει δεκτό με δεδομένες τις βαριές ποινικές κατηγορίες που τον βαραίνουν, και οι οποίες επισύρουν πολυετή κάθειρξη, για απάτη, παράνομη μεταφορά κεφαλαίων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εξαπάτηση των ΗΠΑ και των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ