Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΑΕ: Πρεμιέρα για το νέο καθεστώς με αργία το Σαββατοκύριακο, όπως στη Δύση

Dubai / Πηγή: AP
Dubai / Πηγή: AP

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι τελείως διαφορετικό για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς θα είναι το πρώτο ΣΚ δυτικού τύπου αργίας. 

Με την είσοδο της νέας χρονιάς τα ΗΑΕ εγκατέλειψαν τη διήμερη αργία της Παρασκευής και του Σαββάτου και υιοθετούν πλέον το δυτικό Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ευθυγραμμίσουν την αγορά τους με τις δυτικές αγορές. 

Το μέτρο είναι τμήμα ενός πακέτου περίπου 50 πρωτοβουλιών στο οικονομικό πεδίο που διαμορφώθηκε προκειμένου το αραβικό κρατίδιο να προσελκύσει νέες διεθνείς επενδύσεις και να αναβαθμίσει ταυτόχρονα το ρόλο του ως περιφερειακή δύναμη της Μέσης Ανατολής.

Στόχος και οι digital nomads

Τμήμα του πακέτου ήταν η δρομολόγηση κι ενός ευκολότερου συστήματος για τη διασφάλιση βίζας από ξένους, καθώς το κρατίδιο επιδιώκει να προσελκύσει digital nomads από το εξωτερικό, ήτοι εργαζόμενους που δουλεύουν από το σπίτι και άρα μπορεί να έχουν έδρα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Όχημα της και το γεγονός πως ειδικά το Nτουμπάι έχει ονομαστεί ανάμεσα στις δέκα καλύτερες πόλεις για να ζει και να δουλεύει κάποιος και μάλιστα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη του Expat City Ranking 2022.   

Ειδικά το Ντουμπάι, μέσω του ηγεμόνα της Σείχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα κολοσσιαίο οικονομικό σχέδιο για την μακροχρόνια αναμόρφωση του. Το σχέδιο, συνολικού ύψους 8,7 τρισ. δολαρίων, επιδιώκει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την ενίσχυση του εμπορίου και την αναβάθμιση του κρατιδίου ως παγκόσμιο οικονομικό κέντρο. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ