Νέα
  • ΓΔ: 1270.35 -0.39%
  • Τζίρος: 95,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Airbnb: H χρυσή πρεμιέρα των 47 δισ. στη Wall Street

Airbnb/ Πηγή: Pixabay
Airbnb/ Πηγή: Pixabay

Το παγκόσμιο Χρηματιστήριο σόκαρε η Airbnb η οποία πραγματοποίησε σήμερα την είσοδο της στη Wall Street, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, καθώς, παρά την τεράστια κρίση που βιώνει ο τομέας του τουρισμού, το ενδιαφέρον των επενδυτών διαμόρφωσε τη μετοχή της στα 68 δολάρια, αντί για 56-60 που ήταν η αρχική εκτίμηση, αντλώντας με αυτόν τον τρόπο 3,7 δισ. Ακόμη, η εταιρεία θα αντλήσει τουλάχιστον 3,7 δισ. δολάρια και η αποτίμησή της θα ξεκινήσει από τα 47 δισ. δολάρια!

Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες δημόσιες προσφορές του έτους, που πήγε εντελώς κόντρα στα προγνωστικά, δεδομένου ότι η εν λόγω εταιρεία βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στον τουρισμό και τα ταξίδια.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η διαπραγμάτευση των μετοχών της αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη στον Nasdaq Global Select Market, με το σύμβολο «ABNB» και τα προγνωστικά κάνουν λόγο για ένα ντεμπούτο που ενδεχομένως να εκτοξευτεί και σε ποσό άνω των 100 δολαρίων ανά μετοχή. 

Ανέκαμψε παρά την ύφεση

Το αρχικό πλάνο για τον τουριστικό κολοσό ήταν η είσοδος της στη Wall Street την περασμένη άνοιξη, ωστόσο η έξαρση της πανδημίας δεν της το επέτρεψε. Παρόλο που τα έσοδά της κυμάνθηκαν στα 334,8 εκατ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, με το «άνοιγμα» της καραντίνας, εκτινάχθηκαν στα $1,34 δισ. το επόμενο τρίμηνο. Έτσι, παρά το γεγονός ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, τα έσοδα της επιχείρησης άγγιξαν τα 1,65 δισ., οι επενδυτές είδαν ένα ιδιαίτερα υποσχόμενο μέλλον, αγνοώντας τις δυσκολίες που προέκυψαν αυτήν την...ιδιαίτερη χρονιά για την οικονομία. 

Ισως η καλύτερη IPO της χρονιάς

Μέχρι χτες, ο τίτλος αυτός εκτιμόταν ότι θα δοθεί στην DoorDash, της οποίας οι μετοχές καταγράφουν άνοδο 86% και φτάνουν στα 189,51 δολάρια, φτάνοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 60,2 δισ. δολάρια. Όμως, τα εντυπωσιακά δεδομένα της Airbnb ενδεχομένως να ανατρέψουν αυτά τα προγνωστικά στη διαπραγμάτευση που εκκινά σήμερα. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ