Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Νέα μείωση στις καταναλωτικές δαπάνες

Πηγή: Pexels

Περιορίστηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και οι αυξήσεις των επιτοκίων οδήγησαν τους καταναλωτές να είναι πιο προσεκτικοί κατά την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο δείκτης ατομικής κατανάλωσης υποχώρησε κατά 0,2%, ήτοι ελαφρά χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν ελαφρά κάμψη ύψους 0,1%. Προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό οι ατομικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 0,3%.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να «κουμπώσουν» στην πρόσφατη ανακοίνωση των επιδόσεων για τις λιανικές πωλήσεις που κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση για τη χρονιά, το Δεκέμβριο. Θυμίζουμε πως οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν πάνω από το αναμενόμενο κατά 1,1% (έναντι εκτίμησης για πτώση 0,8%) στα 677 δισ. δολάρια.

Παρήγορο στοιχείο στη σημερινή ανακοίνωση ήταν πως ο δείκτης αποταμίευσης αυξήθηκε σημαντικά στο 3,4% από το 2,9% το Νοέμβριο, σημάδι πως οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο προσεκτικοί και κρατούν χρήματα για πιο… δύσκολες ημέρες, υπό το φόβο της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ