Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σε γερμανικά χέρια καταλήγει η ITA Airways

Πηγή: AP

Η ιταλική κυβέρνηση ξεκίνησε επίσημες, αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Lufthansa, για την πώληση του 40% της αεροπορικής εταιρίας IΤΑ Airways, που ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της χρεοκοπημένης Alitalia.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.

Η προσφορά της γερμανικής εταιρίας θεωρείται συμβατή με το διάταγμα της ιταλικής κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΙTA. Η υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας αναμένεται τον Μάρτιο και της οριστικής τον Ιούνιο.

Από την άνοιξη εκτιμάται πως η Lufthansa θα έχει καθοριστικής σημασίας συμμετοχή στις εμπορικές επιλογές της ITA, ενώ μεσοπρόθεσμα ειναι πιθανό να προχωρήσει στην αγορά της πλειοψηφίας του πακέτου μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας, η οποία δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο της Alitalia.

Σημειωτέον ότι προεκλογικά στελέχη των δεξιών κομμάτων που σχηματίζουν την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι είχαν ταχθεί ενάντια σε μια συμφωνία πώλησης του εθνικού αερομεταφορέα, θεωρώντας ότι η εταιρεία είναι ανάμεσα στα εθνικά σύμβολα της χώρας. Όμως, το πωλητήριο θεωρήθηκε τελικά αναγκαίο για τη βιωσιμότητα της εταιρείας και για να αποφύγει το κράτος να πληρώσει κι άλλα χρήματα για τη στήριξη της. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ