Νέα
  • ΓΔ: 1416.98 +1.72%
  • Τζίρος: 50,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εν μέσω του κύματος απολύσεων, ένας όμιλος προχωρά σε χιλιάδες προσλήψεις

Πηγή: AP

Με τη Wall Street να έχει κατακλειστεί με ανακοινώσεις απολύσεων, ένας κορυφαίος αμερικανικός όμιλος ετοιμάζεται να κινηθεί κόντρα στο ρεύμα με μεγάλες προσλήψεις, έχοντας δει επιτέλους τα οικονομικά του να βελτιώνονται. Πρόκειται για την Boeing.

Ο αμερικανικός κολοσσός της αεροναυπηγικής δήλωσε πως σχεδιάζει να προσλάβει 10.000 άτομα μέσα στη χρονιά, καθώς ανακάμπτει σταδιακά από τα χειρότερα της πανδημίας και ανεβάζει και πάλι την παραγωγή και τις παραδόσεις αεροσκαφών.

Οι προσλήψεις αυτές θα προστεθούν σε αυτές που έχει ήδη κάνει, πέρυσι, σε ένα διάστημα που άλλες αμερικανικές επιχειρήσεις πάγωναν τις προσλήψεις ή προχωρούσαν και σε περικοπές.

Τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν πως το προσωπικό αυξήθηκε κατά περίπου 14.000 εργαζομένους, μέσα στο 2022, στα 156.000 άτομα. Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων, ήτοι περίπου 136.000, απασχολούνται στις ΗΠΑ.

Με τον τρόπο αυτό θα φτάσει κοντά στα επίπεδα εργαζομένων που βρισκόταν πριν την πανδημία και το κραχ στον αεροπορικό και ταξιδιωτικό κλάδο.

Οι περισσότερες ανάγκες εντοπίζονται στα τμήματα μηχανικών και κατασκευής, καθώς οι παραγγελίες αυξάνονται και η εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει το ρυθμό παραγωγής.

Ενδεικτικά, οι παραδόσεις αεροσκαφών τύπου 737 MAX υπολογίζεται να αυξηθούν από τα 374 πέρυσι στα 400 με 500 φέτος, ενώ οι παραδόσεις των 787 θα φτάσουν τα 70 με 80 αεροσκάφη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ