Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Χαμηλό 10ετίας για τις πωλήσεις smartphones - Καθοδικές πιέσεις και διεθνώς

Την μεγαλύτερη πτώση εδώ και μια δεκαετία παρουσίασαν οι κινεζικές πωλήσεις smartphones το 2022, σύμφωνα με έκθεση της ερευνητικής IDC, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 13% σε ετήσια βάση, με τον συνολικό αριθμό των συσκευών να φτάνουν τα 286 εκατ., από τα 329 εκατ. που ήταν.

Μάλιστα, πρόκειται για το χαμηλότερο τζίρο από το 2013 και η πρώτη φορά που οι πωλήσεις κινούνται κάτω από το όριο των 300 εκατ.

Κορυφαία μάρκα πώλησης ήταν η εταιρεία Android Vivo, με μερίδιο αγοράς ύψους 18,6% και ακολούθως η Honor με αύξηση της τάξεως του 34%, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Apple, οι πωλήσεις της οποίας υποχώρησαν περίπου κατά 4,4%.

Πάντως, η καθίζηση στις πωλήσεις στην Κίνα επηρέασαν συνολικά τις επιδόσεις του κλάδου για τη χρονιά. Το 2022 οι παγκόσμιες παραδόσεις smartphones έφτασαν τα 1,2 δισ., που μεταφράζεται σε πτώση άνω του 11%,  που είναι το χαμηλότερο σημείο της αγοράς από το 2013.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ