Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών εν μέσω ανησυχιών για επιτόκια και ρωσικές εξαγωγές

Πηγή: Pixabay

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων και οι άφθονες ροές ρωσικού αργού αντιστάθμισαν τις προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent Απριλίου στις 10.30 το πρωί είχαν υποχωρήσει στα 83,56 δολάρια το βαρέλι.

Ομοίως, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) μειώθηκαν κατά 44 σεντς, ή 0,56%, στα 77,46 δολάρια το βαρέλι.

«Οι αγορές πετρελαίου αντιμετωπίζουν καθοδικές πιέσεις καθώς επικρατούν συναλλαγές με ρίσκο πριν από τη συνεδρίαση της Fed, μαζί με ένα ενισχυμένο δολάριο ΗΠΑ», δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets, Tina Teng.

Η προοπτική της ζήτησης εξακολουθεί να είναι αβέβαιη, παρά το άνοιγμα της Κίνας, κι ενώ οι εξαγωγές της Ρωσίας φαίνονται ανεπηρέαστες από τις δυτικές κυρώσεις, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης  - Καύσιμα: Οι τιμές συνεχίζουν την ανιούσα - Κίνα και ΟΠΕΚ κρατούν τα «κλειδιά» της ακρίβειας

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη, η Τράπεζα της Αγγλίας κατά 50 μονάδες βάσης, όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επόμενη μέρα. Τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομία και να αποδυναμώσουν τη ζήτηση πετρελαίου.

ΟΠΕΚ

Η αγορά έχει επίσης στραμμένη την προσοχή της στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την 1η Φεβρουαρίου. Η συμβουλευτική υπουργική επιτροπή αναμένεται να προτείνει να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου, ανέφεραν στο Reuters τη Δευτέρα πέντε εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+.

Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε τον Οκτώβριο να μειώσει τον στόχο παραγωγής του κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), περίπου το 2% της παγκόσμιας ζήτησης, από τον Νοέμβριο έως το τέλος του 2023.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ