Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Paypal: 2.000 απολύσεις δρομολογεί η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών

PayPal / Πηγή: AP
PayPal / Πηγή: AP

Στον χορό των απολύσεων που ταλανίζει την αμερικανική αγορά προστέθηκε και η PayPal, η οποία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην περικοπή του προσωπικού της κατά 7%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 2.000 εργαζομένους. 

Ο πρόεδρος και CEO της γνωστής πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών, Νταν Σούλμαν, επεσήμανε πως η εταιρεία αγωνίζεται να προσαρμοστεί στις προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί στο μακροοικονομικό περιβάλλον, όμως αυτό απαιτεί και εξοικονόμηση των δαπανών. Για το λόγο αυτό θα δρομολογήσει τις απολύσεις αυτές. 

Ο τεχνολογικός κλάδος έχει καταγράψει τις μεγαλύτερες απώλειες στις θέσεις εργασίας, καθώς οι εταιρείες του τομέα έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από την κρίση της τελευταίας χρονιάς. Ειδικά δε, μετά την κάθετη αύξηση της κερδοφορίας που είχαν καταγράψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Νωρίτερα, μέσα στο μήνα, η Google ανακοίνωσε πως θα απολύσει τουλάχιστον 12.000 υπαλλήλους, ενώ και η Microsoft ανακοίνωσε την περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας. Επίσης, 7.000 εργαζομένους έχει δηλώσει πως θα απολύσει η Salesforce.    

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ