Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Χάμπεκ - Γερμανία: Η ΕΕ πρέπει να αποφύγει μια εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ

Robert Habeck
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, AP Photo

Ως «πράσινη διατλαντική γέφυρα» περιέγραψε το υπουργείο Οικονομίας την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και του γάλλου ομολόγου του Μπρούνο Λεμέρ στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Οι δύο υπουργοί θα μεταφέρουν στην αμερικανική κυβέρνηση τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως σχετικά με τα αντιπληθωριστικά μέτρα (IRA) και τις επιδοτήσεις που προσφέρει το πακέτο των ΗΠΑ, ενώ θα συζητήσουν ακόμη ζητήματα συνεργασίας στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας.

Χθες ο κ. Χάμπεκ δήλωσε αισιόδοξος ότι μια εμπορική διένεξη μπορεί να αποφευχθεί, επισημαίνοντας τις κοινές αξίες και στόχους που μοιράζονται η ΕΕ και οι ΗΠΑ. «Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να καταφέρουμε να χτίσουμε μια "πράσινη" γέφυρα από τη μία πλευρά του Ατλαντικού έως την άλλη, ειδικά στον βιομηχανικό τομέα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

Η βασική ανησυχία των κρατών - μελών της ΕΕ αφορά τον κίνδυνο η αντιπληθωριστική νομοθεσία, που εισήγαγε η κυβέρνηση Μπάιντεν, να ενθαρρύνει επιχειρήσεις να μεταφερθούν, καθιστώντας τις ΗΠΑ ηγέτιδα δύναμη στην «πράσινη» τεχνολογία, σε βάρος της ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ