Νέα
  • ΓΔ: 1044.96 -0.45%
  • Τζίρος: 72,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Google: Νέα επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη - Η νέα μεγάλη μάχη των Big Tech

google
Πηγή: Eurokinissi

Στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης μετατοπίζεται το νέο πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς, με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα ονόματα του κλάδου να επενδύουν στη νέα γενιά επιχειρήσεων AI φιλοδοξώντας να κάνουν ακόμη πιο διαδραστικό το Διαδίκτυο. Στη λίστα προστέθηκε και η Google που ανακοίνωσε πως προχωρά στην επένδυση 300 εκατ. δολαρίων στην start-up Anthropic.

Με τα χρήματα αυτά ο τεχνολογικός όμιλος θα αποκτήσει περίπου το 10% της εταιρείας και θα συνεργαστούν στο μέτωπο του cloud computing.

Τον δρόμο προς την κατεύθυνση του ΑΙ άνοιξε τρία χρόνια πριν το ύψους 1 δισ. δολαρίων μέγα deal της Microsoft με την OpenAI, που οδήγησε πέρυσι στην δημιουργία του πρωτοποριακού εργαλείου chatbox του ChatGPT, που δημιουργεί πρωτότυπα κείμενα για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών. Δεν είναι τυχαίο ότι η σύμπραξη κρίθηκε αρκετά επιτυχημένη, ώστε ο τεχνολογικός γίγαντας να την ανανεώσει και να ανακοινώσει, τον περασμένο μήνα, ένα δεύτερο πακέτο πολύχρονης και ακόμη μεγαλύτερης επένδυσης στην OpenAI.  

Η OpenAI όπως και η Anthropic επιδιώκουν να δημιουργήσουν εξελιγμένα προγράμματα που μπορούν να γράψουν κείμενα ή και να δημιουργήσουν σχέδια μέσα σε δευτερόλεπτα. H τελευταία έχει δημιουργήσει το δικό της chatbox, ονόματι Claude, που ανταγωνίζεται το ChatGPT, αλλά το οποίο δεν έχει αρχίσει ακόμη να κυκλοφορεί στο εμπόριο. Όμως, τα κονδύλια και η συνεργασία με την Google θα τη βοηθήσουν.

Η Anthropic δημιουργήθηκε το 2021 από μια ομάδα ερευνητών υπό τον Ντάριο Αμοντέι, ο οποίος εγκατέλειψε την OpenAI λόγω διαφωνιών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ