Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BP: Eκτινάχθηκαν στα 28 δισ. δολάρια τα κέρδη της - Αύξησε το μέρισμα 

Πηγή: AP

Κέρδη-ρεκόρ ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε για το 2022 η BP, λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ η εταιρεία αύξησε το μέρισμά της κατά 10%.

Το 4ο τρίμηνο τα κέρδη της εταιρείας έφθασαν τα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και οι προβλέψεις σε έρευνα της BP που συμμετείχαν αναλυτές, ήταν για 5 δισ.

Το αντίστοιχο τρίμηνο ένα χρόνο νωρίτερα τα κέρδη ήταν 4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2022  η εταιρεία «έσπασε το κοντέρ» με κέρδη 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα αποτελέσματα τους τέταρτου τριμήνου επηρεάστηκαν από την ασθενέστερη δραστηριότητα εμπορίας φυσικού αερίου, το υψηλότερο κόστος συντήρηση; των διυλιστηρίων και τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Ενισχύουμε την BP, με την ισχυρότερη αξιοπιστία του εργοστασίου μας και το χαμηλότερο κόστος παραγωγής μας τα τελευταία 16 χρόνια, συμβάλλοντας στη δημιουργία ισχυρών αποδόσεων και στη μείωση του χρέους για ενδέκατο συνεχόμενο τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bernard Looney.

Αύξησε το μέρισμα

Η BP αύξησε το μέρισμά της κατά 10% στα 6,006 σεντ ανά μετοχή. Τον Ιούλιο του 2020 μείωσε το μέρισμά της στα 5,25 σεντς για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για επαναγορά μετοχών αξίας 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες μετά την αγορά μετοχών ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ